SJBN Jonge Balie Congres 2 november 2017 en 3 november 2017

Het SJBN Jonge Balie Congres 2017 vond plaats op donderdag 2 november 2017 en vrijdag 3 november 2017, vond plaats in de TivoliVredenburg te Utrecht en had als thema: "Generation Y: Lawyers of the Future"

Er is een nieuwe generatie advocaten in opmars: Generatie Y. Een generatie die wordt omschreven als een zelfverzekerde, optimistische, veeleisende maar ook enigszins verwende generatie. Generatie Y wil alles en wil op alle vlakken in het leven goed presteren. Generation Y wil zichzelf niet alleen op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak ontwikkelen. Binnen de advocatuur kan dit - met name in de toekomst - mogelijk voor weerstand zorgen. Is de advocatuur wel klaar voor deze nieuwe generatie?

Gedurende twee dagen werd met jonge advocaten gesproken over de kenmerken van de nieuwe generatie en over de ontwikkelingen binnen de advocatuur. Sprekers en trainers belichtten tijdens lezingen en interactieve workshop de kwaliteiten, de kansen én de valkuilen van de nieuwe generatie. Daarnaast werd gediscussieerd over de veranderingen en de uitdagingen waar de advocatuur zich in de aankomende tijd voor ziet gesteld. Daarbij werd ook gekeken naar beroepsgroepen om de verschillende invalshoeken te belichten.

Het SJBN Jonge Balie Congres vond plaats op een unieke en schitterende locatie: TivoliVredenburg te Utrecht! Deze locatie vormde het zeer inspirerende podium voor tal van workshops, lezingen, sprekers en niet te vergeten het spetterende eindfeest.

Bekijk hier de aftermovie van het Jonge Balie Congres 2017: