Ticket verkoop Jonge Balie Congres 2023 gestart

Geplaatst op:

5 augustus 2023

Ticket verkoop Jonge Balie Congres 2023 gestart

Geplaatst op:

5 augustus 2023

Op 2 en 3 november 2023 vindt het jaarlijkse SJBN Congres plaats!

Het thema van het SJBN Jonge Balie Congres 2023 is: ‘Widen your horizon’. Als advocaten zijn wij dagelijks bezig met het recht, en dan ook vaak nog een specifiek en beperkt deel ervan. Onze dagelijkse praktijk beperkt zich veelal tot het specifieke en beperkte deel waar je kantoor, sectie of patroon in gespecialiseerd is.

Als advocaat benader je de vraagstukken die voorliggen dan ook veelal vanuit deze gespecialiseerde blik. Deze gespecialiseerde blik en benadering zijn voor cliënten vaak waardevol. Toch ligt het hebben van een ‘tunnelvisie’ op de loer; het is voor advocaten daarom van belang om breder te kijken dan hun eigen specialisatie en hun blik te verruimen.

Tijdens het Jonge Balie Congres wordt dit jaar aandacht besteed aan de volgende vragen:

  • hoe wordt het recht beïnvloed door andere wetenschappen;
  • hoe beïnvloedt het recht andere wetenschappen; en
  • wat kunnen advocaten leren van andere wetenschappen,

Dit jaar zullen de sprekers daarom onder andere ingaan op de lobbypraktijk en hoe problemen in ‘Lobbyland’ worden aangevlogen en het feit dat de rechtszaal binnen Lobbyland steeds meer als instrument wordt gezien. Ook gesproken zal worden over retorica en de vraag of de advocaat van vandaag nog aan de eisen voldoet die de rechtstaat stelt. Maar ook een onderwerp als biases in de boardroom en in de raadkamer komt aan bod. Al met al genoeg materie voor een leerzame dag.

Klik HIER om aan te melden.

Ook interessant…