Verkiezingen Patroon van het Jaar geopend!

Geplaatst op:

9 september 2023

Verkiezingen Patroon van het Jaar geopend!

Geplaatst op:

9 september 2023

De verkiezing voor de Patroon van het Jaar 2023 is van start. De website www.patroonvanhetjaar.nl is weer helemaal klaar om al jullie bijzondere verhalen over jullie patroon te ontvangen. De nominatie is ook opengesteld voor senior medewerkers die zich feitelijk met de begeleiding van de stagiair bezighouden in opdracht van ‘de echte patroon’.

Bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden bij het Jonge Balie Congres op 3 november.

Juryvoorzitter

De jury gaat, onder leiding van voorzitter Christ’l Dullaert, gesprekken met een selectie van de genomineerde patroons aan. Op deze wijze is de uiteindelijk winnaar niet bij ‘popular vote’ gekozen, maar op basis van een geanonimiseerde inhoudelijke beoordeling door de jury.

DEADLINE aanmelden: 6 oktober 2023  

Waar moet de patroon van het jaar aan voldoen?

Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat.

Stagiairs (1e, 2e of 3e jaars) of degenen die niet meer dan 1 jaar medewerker zijn, die in dit profiel hun patroon herkennen, kunnen vanaf vandaag hun patroon nomineren voor de titel Patroon van het Jaar via de site www.patroonvanhetjaar.nl. De sluitingsdatum is 6 oktober 2023. Een goede patroon beschikt over een groot aantal vaardigheden en competenties.

De Patroon van het Jaar is een initiatief van Prof. mr. C.E. (Edgar) du Perron, destijds in zijn functie als decaan en professor van de Universiteit van Amsterdam, nu Raadsheer in de Hoge Raad en mr. drs. Christ’l Dullaert auteur en initiatiefnemer van Le Tableau BV (bureau voor interim advocaten en notarissen) en werd in 2008 voor het eerst georganiseerd. Sinds 2010 worden de verkiezingen georganiseerd door Le Tableau en Kyden (voorheen Dialogue).

Overdracht organisatie Patroon van het Jaar aan SJBN

‘Na 15 jaar succesvol de Patroon van het Jaar te hebben georganiseerd, is het een mooi moment de organisatie van de prijs over te dragen aan de Stichting waar die thuis hoort; De SJBN,’ aldus Dullaert. Vanaf 2024 zal de SJBN dus de hoofdorganisator zijn. Dullaert zal in 2024 nog wel jurylid zijn.

Vragen?

Carole Huntjens, Kyden (voorheen Dialogue), T 035 5411844, E carolehuntjens@kyden.com

Ook interessant…